Eva aan de monkey bars

Door de modder voor het goede doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Vieze haren, vuile kleren? Geen probleem voor de deelnemers aan de MudRaise zaterdag in Haarlemmermeer. Ze ploegden er kilometers door de modder. Voor de lol én het goede doel. Eva (12) deed ook mee.

Elke dag, de hele dag werken? In Nederland mag dat pas als je je diploma hebt en minstens zestien bent. Maar in sommige landen worden kinderen en volwassenen soms gedwongen om lange dagen te werken. Dit heet moderne slavernij.

Mensen bevrijden

‘Ik snap niet waarom dat ooit begonnen is’, zegt Eva. ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik nu niet naar school zou gaan, maar moest werken.’ International Justice Mission heeft als doel om deze mensen te bevrijden en aan een beter leven te helpen. Om geld op te halen organiseerde het goede doel zaterdag de MudRaise: een wedstrijd over een parcours vol modder en obstakels.

Douchen

Eva rende twaalf kilometer door de modder, kroop door buizen, gleed van glijbanen en hing aan klimrekken. ‘Op deze manier help je een ander met plezier’, zegt ze met een lach. ‘Ik vond het juist leuk om vies te worden. We zaten helemaal onder. Maar ik kon daarna thuis douchen. Slaven kunnen dat vaak niet. Daarom vind ik het goed dat IJM het geld gebruikt om hen te bevrijden.’

'Elk kleine beetje helpt'

Eva haalde 165 euro op. In totaal staat de teller op meer dan 246.000 euro. ‘Elk kleine beetje helpt. En je hebt hiermee ook echt iets gedaan voor dat geld. Volgend jaar moet iedereen meedoen. Én omdat het leuk is én omdat je een ander ermee helpt.’

Anderen lazen ook: Spelen in de modder is goed voor je

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook