Basisschool eindtoets

'Door griep straks klassen zonder leraar'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Als er deze herfst een flinke griepgolf in Nederland komt, komen basisschoolklassen zonder juf of meester te zitten. Daarvoor waarschuwt de Algemene Onderwijsbond (AOb). Er zijn namelijk niet genoeg invalmeesters en -juffen beschikbaar.

Dat is natuurlijk geen probleem als alle leraren fit zijn. Maar als er met het koude weer een griepgolf komt, dan is het een groot probleem dat er niet genoeg invallers zijn. Dan komen klassen zonder juf of meester te zitten, vreest de bond.

Steeds vaker

En de AOb denkt dat het probleem in de toekomst steeds vaker voor gaat komen. Steeds meer leraren stoppen met werken, omdat ze te oud zijn. En er zijn niet genoeg vervangers om deze plekken voor de klas op te vullen.

Staken

Op 5 oktober zitten veel schoolklassen sowieso zonder een juf of meester. Zij gaan die dag staken omdat ze meer geld willen krijgen voor hun werk.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoe overleef je een bomvolle klas? of Duizend brugklassers krijgen mobieltje.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps