kaizler leukemie steun

Door verkeerde sms krijgt zieke Kaizler (4) behandeling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Kaizler (4) heeft leukemie, een ernstige ziekte. Nu kan hij een dure behandeling krijgen. Waarom? Omdat een meisje een sms stuurde naar een verkeerd nummer.

Soms ontstaan er wel heel bijzondere dingen op social media. Het begon voor de Amerikaanse Kaizler allemaal een tijdje terug in een kledingwinkel. Een meisje, Sydney, was jurken aan het passen voor haar schoolfeest. Ze wilde een vriendin wat foto's sturen, zodat zij kon helpen kiezen. Maar: Sydney stuurde haar foto's per ongeluk naar iemand die ze helemaal niet kende. Tony Wood, de vader van Kaizler, keek raar op toen hij de foto's binnenkreeg. Maar hij schreef wel een bericht terug, mét daarbij een foto van zijn gezin:

Vrolijke foto

'Ik denk dat dit bericht voor iemand anders is bedoeld', schreef Tony. Daarbij plaatste hij een vrolijke foto van zichzelf en zijn kinderen, die allemaal hun duim opsteken. 'We vinden dat je er fantastisch uitziet in deze jurk. Ik zou zeker voor deze gaan!' Maar dat was nog niet alles. Een vriendin van Sydney vond het zo'n leuk verhaal, dat ze screenshots van het gesprek op social media plaatste.

En toen vader Tony dat weer opmerkte, vertelde hij dat er iemand miste op de foto. Zijn 4-jarige zoon Kaizler. Hij heeft de ziekte leukemie, een vorm van kanker. Kaizler was in het ziekenhuis toen de foto van het gezin werd gemaakt. Samen met zijn moeder - die de jurk ook geweldig vond.

'Dit is te gek!'

Het hele verhaal werd massaal gedeeld op Twitter en Instagram. Veel mensen kwam erachter dat het gezin wel wat hulp kon gebruiken, omdat een behandeling voor leukemie erg duur is. En: veel mensen schoten te hulp. Ze stortten geld op een online inzamelingspagina voor Kaizler. Het doel, 10.000 dollar, werd al snel gehaald. En nu staat de teller al op ruim 50.000 dollar - ongeveer 40.000 euro dus. Het gezin werd totaal overdonderd door alle steun. 'Wauw. Dit is te gek!', schrijft hij op Facebook.

Anderen lazen ook: Zieke kinderen worden superhelden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat fijn echt leuk Juichen Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Zo aardig dat zo veel mensen Kaizler wouden helpen Blij Duimomhoog Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Er zijn nog aardige mensen in de wereld!!!! Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps