klok

Doorgeslagen kerkklok houdt iedereen wakker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Lig je lekker te slapen, begint de kerkklok ineens midden in de nacht te luiden. Grr! Dit overkwam de inwoners van Dronten. 

In Dronten sloeg de kerkklok woensdagnacht ineens op hol. Rond één uur 's nachts begon de klok uit het niets onophoudelijk te luiden. Met man en macht probeerde de politie de klokken stil te krijgen. Maar dvane afstandsbediening van de kerkklok deed het niet door een storing. En ook de sleutel van de kerktoren paste niet op de deur.

Slotenmaker

Er was slechts een persoon die de klok stil kon krijgen: de koster van de kerk. Maar die was onbereikbaar! Uiteindelijk heeft de politie een slotenmaker gebeld om de kerktoren open te maken. Eenmaal binnen hebben ze snel de stroom uitgeschakeld. Hierdoor stopte de kerkklok met luiden en was het om drie uur ‘s nachts eindelijk stil in Dronten.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Naar de sportschool om te slapen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Haha eigenlijk wel best pech Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wow... okè, Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.