vogelspinnen

Douane vindt 757 vogelspinnen in koekjesdozen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De douane in de Filipijnen deed wel een heel akelige vondst. In koekjesdozen zaten maar liefst 757 gevaarlijke vogelspinnen verstopt.

Medewerkers vonden de beesten op de sorteerafdeling voor post op een luchthaven. Tussen de koekjes zaten honderden harige vogelspinnen. De meeste spinnen waren nog baby’s, maar er zaten ook een paar grote bij. De griezelige dieren zaten verstopt in plastic doosjes ín de koekjesdozen. De afzender had overal luchtgaatjes ingeprikt, zodat de vogelspinnen niet dood zouden gaan.

5.000 euro

Het gebeurt wel vaker dat mensen dieren proberen te smokkelen naar een ander land om er geld aan te kunnen verdienen, maar dit mag natuurlijk niet. De waarde van de vogelspinnen wordt geschat op 310.000 Filipijnse Peso. Dat is omgerekend wel vijfduizend euro. Het spinnenpakket was opgestuurd vanuit Polen. De man die het pakketje in de Filipijnen kwam ophalen is meteen opgepakt.

Anderen lazen ook: Bedrijf vindt 45 slangen onder een huis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook