ANP

Drie dagen zwemmen voor het goede doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Zwemmen, zwemmen en nog véél meer zwemmen. Maarten van der Weijden ligt drie dagen (en twee nachten) in het water voor het goede doel.

De zwemmer (37) won tien jaar geleden goud op de Olympische Spelen bij het onderdeel: 10 kilometer open water. De komende dagen gaat hij geen 10, maar zo'n 200 (!) kilometer zwemmen. Dat doet hij om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Via een hengel

Maarten heeft niet zomaar een route bedacht, hij gaat de beroemde Elfstedentocht zwemmen. Zaterdagochtend vroeg is hij van start gegaan in Leeuwarden. 'Ik krijg elke 20 minuten via een hengel een bekertje drinken en iets te eten', zei hij eerder tegen de NOS.

ANPIn juni zwom Maarten van Amsterdam naar Leeuwarden om te oefenen voor de Elfstedentocht.

Halfuur slapen

'Ik vind het het mooiste als ik het non-stop kan zwemmen, maar ik weet niet of ik die twee nachten wel doorkom. Misschien ga ik 's nachts wel een halfuur op een luchtbedje slapen', zegt de olympisch kampioen. Hij verwacht maandagavond weer in Leeuwaren aan te komen. 

Elfstedentocht

De Elfstedentocht is een beroemde schaatstocht van zo'n 200 kilometer over natuurijs in Friesland. De laatste keer dat de tocht door kon gaan was in 1997. Daarna is het ijs nooit dik genoeg geweest. Maar op dik ijs hoeft Maarten van der Weijden natuurlijk niet te wachten.

ANPEen foto van de laatste Elfstedentocht, in 1997.

Anderen lazen ook: Max Verstappen zegt sorry voor scheldwoorden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook