Foto: Shutterstock

Drie mensen na 33 dagen gered van onbewoond eiland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het lijkt wel een scène uit een film, maar het is echt gebeurd. Drie mensen zijn deze week gered van een onbewoond eiland in de Atlantische Oceaan. Daar zaten ze al 33 dagen vast. Dat maakte de Amerikaanse kustwacht woensdag bekend.

Bemanningsleden van de kustwacht maakten een rondje met een helikopter en zagen ineens drie mensen een zelfgemaakte vlag zwaaien. Ze hadden ook een groot kruis in het zand gemaakt. De helikopter kon niet op het eiland landen, maar gooide wel direct eten, water en een radio naar beneden zodat er contact gelegd kon worden met de twee mannen en de vrouw. Daarna werd er een reddingsteam ingeschakeld om ze van het eiland te halen.

Kokosnoten en rattenvlees

De schipbreukelingen zijn drie Cubanen die ruim een maand geleden een zeiltocht maakten op de Atlantsiche Oceaan. Ze kwamen in heftig weer terecht. Dat kon hun zeilboot niet aan. De Cubanen wisten naar het kleine, onbewoonde eiland te zwemmen. Daar overleefden ze door kokosnoten, rattenvlees en schaaldieren te eten en een hutje te bouwen. 

Niet gewond

De drie zijn onderzocht door artsen en ze hebben geen ernstige verwondingen. Ze zijn voor verdere controle naar het ziekenhuis gebracht. 

In het filmpje hieronder zie je de reddingsactie.

Anderen lazen ook: Reddingsactie voor hond in de bergen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook