Reshmie Oogink

Drie Nederlandse Olympische sporters hebben corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Jarenlang trainen voor maar één doel: de Olympische Spelen. Veel sporters doen het. Het is dus niet zo gek dat ze erg verdrietig zijn als ze positief worden getest op corona en opeens niet meer mee mogen doen. Al drie Nederlandse sporters maakten het mee. 

De eerste Nederlandse olympiër die corona bleek te hebben is Candy Jacobs. De skateboarder moet nu tien dagen op haar kamer in Tokio blijven. Aan een vriendin liet ze weten dat ze nog nooit zoveel heeft gehuild. Volgens veel mensen had ze een goede kans om een medaille te winnen.

De tekst gaat verder onder de foto van Candy Jacobs.

Candy Jacobs

Einde van carrière

Ook de coach van het Nederlandse roeiteam en Taekwondoster Reshmie Oogink kregen slecht nieuws. Oogink bereikte op de Olympische Spelen in 2016 de kwartfinales. Ze had een aantal knieblessures gehad het afgelopen jaar, maar na hard werken zei ze helemaal klaar te zijn om naar Tokio te gaan. Ze was net als Jacobs dus erg verdrietig toen ze hoorde dat ze corona had. ‘Ik heb er geen woorden voor. Dit is het einde van mijn carrière.’

Anderen lazen ook: Poolse zwemmers mogen door blunder niet zwemmen op de Spelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook