cyberpesten

Drie nieuwe antipestfuncties op Facebook

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Het gebeurt nog veel te vaak: cyberpesten. Als iemand de hele tijd gemene berichten op je tijdlijn op Facebook plaatst, dan kan het zijn dat jij ook wordt gecyberpest. Facebook heeft nu nieuwe functies tegen dit soort pesten. Dit zijn er drie:

1. Verwijderen of verbergen

Stel: je deelt een leuke foto van jezelf en krijgt opeens allemaal reacties over hoe lelijk je haar zit. Voor dat soort momenten heeft Facebook nu een functie waarmee je meerdere reacties tegelijk kunt verwijderen of verbergen.

2. Familie of vrienden

Niet alleen jij kunt iets tegen het cyberpesten doen. In een blog vertelt Facebook: 'Soms voelt het niet prettig om te klagen over iemand die je pest. En in sommige gevallen hebben slachtoffers niet door dat het gebeurt.' Daarom kunnen nu ook je familie en vrienden het melden als je wordt gepest.

3. Bekende mensen

Ook bekende mensen zullen beter beschermd gaan worden. Facebook accepteert het niet meer als heel Nederland premier Rutte een rotte vis noemt.

Is er een opmerking van Facebook gehaald die je echt niet gemeen had bedoeld? Of haalt Facebook die ene vervelende opmerking maar niet weg? Dan kun je altijd nog bezwaar maken tegen de beslissing. Pesten anderen jou op Facebook? Kijk dan hier wat je eraan kunt doen.

Anderen lazen ook: Facebook en Instagram krijgen een timer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Waarom doen mensen dat Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps