Foto: ANP

Drie vragen over Kom-uit-de-kast-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Misschien heb je de regenboogvlaggen al zien wapperen? Vandaag is het Kom-uit-de-kast-dag, een dag om te benadrukken dat je lekker zelf mag bepalen wie je bent en wie je leuk vindt. Door Marlies Pilon

Wat is Kom-uit-de-kast-dag?

Een jaarlijkse dag om LHBTI-ers te steunen en te laten weten dat iedereen zichzelf mag zijn. LHBTI-ers zijn lesbiennes (meisjes die op meisjes vallen), homo’s (jongens die op jongens vallen), biseksuelen (mensen die op jongens én meisjes vallen), transgenders (mensen die zich van binnen anders voelen dan ze er bij de geboorte uitzien) en intersekse personen (mensen die zijn geboren met mannelijke én vrouwelijke geslachtskenmerken).

Waarom is Kom-uit-de-kast-dag nodig?

Omdat het nog steeds heel spannend is om te vertellen dat je je anders voelt dan veel mensen om je heen. Misschien word je wel gepest als je vertelt dat je homo bent. Daarom zitten veel mensen nog ‘in de kast’. Op Kom-uit-de-kast-dag is extra aandacht voor iedereen die dit voor de eerste keer durft te vertellen. 

Waarom kom je uit de kast, en niet uit een wandrek of etui?

Die kast komt van de Engelse uitdrukking ‘skeleton in the closet’, in het Nederlands bekend als ‘een geraamte in de kast’. Dan heb je het over een geheim dat al lang bestaat maar nu pas aan het licht komt.

Anderen lazen ook: Kom-uit-de-kast-dag: Saar (12) is geboren als jongen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook