Foto: ANP

Drie vragen over nertsenfokkerijen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Eerder dit jaar werd een aantal nertsenfokkerijen gesloten. De dieren waren besmet met het coronavirus. Nu heeft de regering besloten dat alle fokkerijen dicht moeten. Wat is er precies aan de hand? Drie vragen en antwoorden. 

Wat is een nertsenfokkerij?

In een nertsenfokkerij worden nertsen gehouden. De kleine dieren behoren tot de marterachtigen. Net zoals otters en dassen. Ze worden gehouden voor hun vacht. Daarvan wordt bont gemaakt. Van dat bont worden bijvoorbeeld jassen gemaakt. 

Wat is daar aan de hand?

Meerdere fokkerijen werden al geruimd, omdat er corona bij de dieren werd gevonden. Duizenden nertsen werden gedood, zodat ze het virus niet meer konden verspreiden. Een aantal keer werd het virus namelijk ook doorgegeven op mensen. Nu heeft de regering besloten dat alle nertsenhouderijen moeten sluiten. 

Wat gaat er nu gebeuren? 

De regering is bang dat het coronavirus zich verder zal verspreiden via de fokkerijen. Vanaf 2024 zou het al verboden worden om nertsen te houden voor bont. Alle fokkerijen zouden dan sluiten. Dat wordt nu vervroegd. Vanaf november dit jaar mogen er geen nieuwe dieren meer worden gehouden. In maart volgend jaar moeten alle nertsenfokkerijen dicht zijn.

Anderen lazen ook: Nertsen gedood vanwege corona. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook