beeld flickr

Drie weken strenge corona-regels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Niet teveel bezoek, geen ouders meer langs de lijn en restaurants die vroeg dicht moeten. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten maandagavond een aantal nieuwe, strengere coronaregels bekend. Dat is nodig omdat er afgelopen weken weer meer mensen besmet raakten met het virus.

De nieuwe regels gelden voorlopig voor drie weken. De regering hoopt dat het virus zich door de maatregelen minder snel zal verspreiden. Over drie weken wordt gekeken of de regels weer soepeler mogen worden, of dat ze misschien nóg strenger moeten. Het kan dan zelfs zijn dat mensen na een bepaalde tijd ’s avonds niet meer buiten mogen komen.

Dit zijn de belangrijkste regels:


  • * Bij sport mag geen publiek meer zijn. Ook niet bij wedstrijden van kinderen. Een glas chocomelk of een frietje na afloop is er ook niet meer bij want alle sportkantines gaan dicht.
  •  

* Je mag niet meer dan drie mensen bij je thuis uitnodigen. Kinderen onder de 13 tellen daarbij niet mee. Je mag dus nog met vrienden en vriendinnen afspreken en kinderfeestjes mogen ook gewoon doorgaan.

* In andere gebouwen (bijvoorbeeld restaurants) mag je met maximaal vier personen die niet uit hetzelfde gezin komen bij elkaar zitten.

* In een ruimte mogen in totaal maximaal dertig mensen zijn. Kinderen worden hierbij niet meegeteld. De regel geldt niet voor scholen, maar wel voor bijvoorbeeld bioscopen.

* Cafés en restaurants moeten om 22.00 uur dicht. Tussen 21.00 en 22.00 uur mag niemand meer naar binnen.

* Iedereen moet weer zoveel mogelijk thuiswerken. Bedrijven kunnen straf krijgen als ze dat niet toestaan.

* In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag krijgen volwassenen het advies om in winkels een mondkapje te dragen.

Anderen lazen ook: Famke Louise doet toch weer mee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook