Foto: ANP

Drielingstorm raast over Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Al zes dagen waait het hard in Nederland. De stormen Dudley, Eunice en Franklin raasden over het land. Dat is best bijzonder, want de laatste keer dat zo'n drielingstorm voorkwam was in 1928.

Veel mensen zijn nog druk bezig met het opruimen van de schade door de stormen Dudley en Eunice. Vooral Eunice zorgde vrijdag voor enorm harde windstoten. In het hele land rukte de wind dapkannen, gevelplaten en zonnepanelen los.

Storm Franklin

Ondertussen kwam storm Franklin zondagavond alweer voorbij. Die storm was niet zo heftig als zijn zusje Eunice, maar ook Franklin zorgde voor schade. Vanmiddag neemt de wind iets af.

Bijzonder

Het is heel bijzonder dat die drie stormen zo snel langs elkaar over Nederland raasden. De laatste keer dat dat gebeurde is bijna honderd jaar geleden. De drie stormen zijn allemaal ontwikkeld in hetzelfde gebied. Dat is een deel op tien kilometer hoogte met grote windsnelheden. Die stroom bleef lang op dezelfde plek hangen, waardoor Nederland en de omliggende landen dagen achter elkaar last hadden van harde windstoten.

Anderen lazen ook: Waarom hebben stormen namen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook