drone

Drone levert pakketje af in... de gevangenis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Bewakers van de Curaçaose gevangenis Koraal Specht konden hun ogen niet geloven toen ze de bewakingsbeelden zagen. Een drone vloog de gevangenis binnen om een pakketje te bezorgen aan een gevangene. Als dat geen boevenstreek is...

In een filmpje is te zien dat de drone zo naar de binnenplaats vliegt. Daar staat iemand de robot op te wachten. De drone laat vervolgens een pakketje vallen, dat de gevangene direct opraapt en naar binnen gooit.

Wel vaker

Het gebeurt volgens de gevangenisdirectie wel vaker dat drones proberen binnen te komen. Vaak worden die onderschept. Wat er precies in dit pakketje zat? Dat is niet bekend. Meestal zitten er drugs in de pakketjes, maar ook af en toe mobiele telefoons en sterke drank. 

Anti-drone systeem

De Curaçaose minister van Justitie kondigde eerder al aan dat ze een anti-dronesysteem hebben aangeschaft. Dat moet ervoor zorgen dat dit soort dingen niet meer voor kunnen komen. Alleen zijn nog niet alle onderdelen voor het nieuwe apparaat binnen, dus het systeem werkt nog niet.

Anderen lazen ook: Mini-drones voor militairen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

mij lijkt het slim maar ook weer niet slim omdat pakketjes van ik hou van jou is oke maar met een pistol daarin is niet oke.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps