Beeld shutterstock

Droombaan: snoepproever

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Wat wil jij later worden? Piloot, brandweerman of toch liever snoepproever? Een Canadees bedrijf is op zoek naar iemand die de hele dag nieuwe snoepjes wil testen.

De eisen voor de nieuwe werknemer van snoepfabrikant Candyfunhouse zijn duidelijk. Hij of zij moet elke maand ongeveer 3500 snoepjes proeven, dus ongeveer 113 op een werkdag. De snoepproever moet een duidelijke mening hebben over wat lekker is. En daarnaast moet hij of zij meedenken over reclamefilmpjes en verpakkingen.

Tandarts

Daar staat wel wat tegenover. De nieuwe snoepproever verdient ongeveer 100.000 dollar per jaar. En dat niet alleen. Het bedrijf zorgt ook voor een extra goede tandarts om de schade van al die zoetigheid te beperken.

Vijf jaar

Kandidaten hoeven voor deze baan niet eens volwassen te zijn. De minimale leeftijd om te kunnen solliciteren is vijf jaar. Sta jij inmiddels te trappelen om een sollicitatiebrief te sturen? Helaas. De kandidaten moeten wel in Canada of de Verenigde Staten wonen.

Anderen lazen ook: Hittegolf laat snoep smelten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook