Shanice van de Sanden juicht na de 1-0 tegen Noorwegen

Dubbel record voor voetbalvrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

De openingswedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal heeft voor records gezorgd. Nog nooit keken zoveel mensen in het stadion én op tv naar een wedstrijd vrouwenvoetbal.

Maar liefst 2,1 miljoen mensen zagen zondag hoe Nederland de eerste wedstrijd van het EK won. Door een goal van Shanice van de Sanden (foto boven) versloeg Oranje Noorwegen met 1-0. En zoveel kijkers trokken de Nederlandse dames nooit eerder. Donderdag kan het record alweer verbeterd worden, als Nederland tegen Denemarken speelt.

Op de tribune

En ook in het stadion werd voor een record gezorgd. Daar zaten 21.732 toeschouwers, waaronder koning Willem-Alexander en koningin Máxima. En ook dat is een record: het hoogste aantal toeschouwers ooit bij een vrouwenvoetbalwedstrijd.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de tribune bij Nederland-Noorwegen

Liza

Eén van de bezoekers bij Nederland-Noorwegen was Liza (10). Zij loste de EK-Quiz uit de Kidsweek van donderdag 13 juli goed op en won twee kaarten voor de wedstrijd. Samen met haar moeder ging ze naar het stadion. Als je alle antwoorden op de EK-quiz goed had ingevuld, kwam je uiteindelijk op het woord Penalty uit. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ronaldo krijgt mislukt beeld of Nieuwe voetbalregels voor kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

met demannen van nederland ging niet zo goed maar met de vrouwen gaat het van tasties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.