Foto: Pixabay

Duif vrijgelaten: toch geen spion

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De politie in India liet vrijdag een wedstrijdduif vrij. Het dier was een paar dagen eerder gearresteerd, omdat het werd verdacht van spionage. De vogel bleek onschuldig.

Begin vorige week vloog de duif vanuit Pakistan de grens over. Hij deed mee aan een wedstrijd en was even de weg kwijt. In India werd hij gevonden door dorpelingen. Om zijn pootje zat een ring met cijfers erop. Verdacht, vonden zijn vinders. Was dit soms een geheime code van terroristen? Of een drone? Het dier werd opgepakt en overgedragen aan de politie. 

Onschudige vogel

De politie begon een onderzoek. Intussen wilde de eigenaar in Pakistan zijn dier terug. Hij riep de Indiase regering op zijn dier vrij te laten. ‘Het is maar een onschuldige vogel’, zei hij. En die cijfers dan? Dat was gewoon zijn nummer, voor als de duif zou verdwalen! Na een paar dagen kwam de vogel eindelijk op vrije voeten. ‘Er is niks verdachts gevonden tijdens het onderzoek’, liet de politie weten. Waar hij heen is gevlogen is onduidelijk. 

Nog een duif gearresteerd

Het was niet de eerste keer dat India een duif arresteerde. In 2016 gebeurde dat ook. Die duif was minder onschuldig. Het dier droeg een briefje bij zich, waarop de Indiase premier werd bedreigd.

Anderen lazen ook: Duif als geheim agent?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het zielig. Duimomlaag

Ik begrijp dat ze bang zijn voor spionage, maar ik denk niet dat er een duif gebruikt zou worden voor spionage. De tweede duif vind ik oke want dat vind ik echt niet kunnen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps