pexels

Duiker opgeslokt en uitgespuugd door walvis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het lijkt wel een scène uit het bijbelverhaal van Jonas en de walvis: een duiker die wordt opgeslokt en uitgespuugd door een walvis. Toch overkwam zoiets de 51-jarige duiker Rainer Schimpf. 

De 51-jarige Schimpf was rustig aan het snorkelen in Zuid-Afrika toen hij opeens werd gegrepen door een walvis. ‘Ik had meteen door wat er gebeurde’, vertelt Schimpf aan de Britse krant The Telegraph. ‘Ik hield mijn adem in, omdat ik dacht dat hij naar beneden zou duiken en mij ergens op de bodem van de zee zou uitspuwen.’ En dat gebeurde: na enkele angstige seconden liet de enorme walvis de duiker los.

Iets vreemds

De collega’s van Schimpf waren op de boot gebleven en zagen het voor hun ogen gebeuren. Terwijl ze foto's aan het maken waren zagen ze iets vreemds bij de mond van de walvis. Achteraf bleek dit dus hun duikvriend Schimpf te zijn. 

Veertien meter

De duiker raakte niet gewond bij het ongeluk. ‘Hij heeft me niet aangevallen. Ik denk dat het minstens even eng was voor de walvis zelf’, zegt Schimpf. De walvis waardoor Schimpf werd opgeslokt is een brydevinvis die vooral voorkomt in warme wateren en kan zo'n veertien meter lang worden! Deze soort is genoemd naar een Noorse schipper in Zuid-Afrika, Johan Bryde.

Anderen lazen ook: Zeldzame sprong van drie walvissen tegelijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow! Wat een geluk! Blij

Dat is vast heel eng

oh mijn god.

gelukkig is het goed gekomen Duimomhoog Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.