Unsplash

Duitse piloot maakt injectiespuit in de lucht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen rechte witte lijn in de lucht, maar een figuurtje! Een Duitse piloot (20) heeft zaterdag met zijn vliegtuig een enorme injectiespuit 'getekend' in de lucht. Een vlucht van ruim 300 kilometer.

Het maken van het enorme figuur was geen makkie. Voor de vlucht stippelde de piloot de route precies uit op een gps-apparaat. Daarna vloog hij 1 uur en 40 minuten rond, waarbij hij meerdere keren bochten van 90 graden moest maken. Gelukkig raakte hij niet van zijn koers en lukte het hem precies.

Op de website flightrader is de tekening te bekijken:

Vaccinaties

De piloot maakte de gigantische spuit op de dag dat Duitsland begon met het vaccineren van mensen tegen het coronavirus. Dit gebeurt met een injectiespuit, waarmee het vaccin in iemand wordt gespoten. De piloot maakte het figuur om mensen over het vaccin na te laten denken. 

Nederland gaat vanaf 8 januari beginnen met vaccineren van mensen tegen het coronavirus. Afgelopen weekend kwamen de eerste coronavaccins onder begeleiding van de politie aan in de stad Oss. Hier blijven ze veilig bewaard tot het begin van de vaccinatie. 

 

 

Anderen lazen ook: 6 vragen over het coronavaccin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook