klas spijbelen controle

Duitse politie controleert vakantie-spijbelaars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

‘Halt!’ Duitse ouders die met kinderen buiten de vakanties om op het vliegtuig stappen, kunnen nu door de politie worden aangehouden.

Duitse gezinnen gaan vaak stiekem eerder op vakantie, omdat dan de vliegtickets goedkoper zijn. Maar de wet zegt dat de kinderen gewoon op school moeten zitten als ze geen vakantie hebben. Dus komen er strenge controles. Zelfs óp het vliegveld.

Gevangenis

Vorige week zijn ongeveer twintig gezinnen uit de rij van het vliegveld gepikt. Ze mochten uiteindelijk wel mee met hun vlucht, maar als ze terugkomen kunnen de ouders een fikse boete verwachten. En als ze (veel) vaker de fout in gaan, kan dat zelfs een gevangenisstraf betekenen.

Leerplichtwet

Ook in Nederland mogen ouders hun kinderen niet meenemen op reis buiten de officiële vakanties om. Ze overtreden dan de Leerplichtwet en zijn daarmee strafbaar. Wel worden er uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld als een ouder door werk écht niet weg kan in de schoolvakanties. In Nederland worden wel boetes uitgedeeld aan overtredende ouders, maar van politiecontroles op Schiphol is voorlopig geen sprake.

Anderen lazen ook: Ben jij klaar voor vakantie?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je hebt helemaal gelijk, Louise.
Lees mijn reactie maar eens.

Ik snap het wel maar dat je uiteindelijk de gevangenis in moet?! OVERDREVEN Duimomlaag

Echt super raar. Waarom zou je dat nou doen? Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Hoezo doen alleen Duitse mensen dat en geen mensen uit andere landen? Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.