Smartphone

Duizend brugklassers krijgen mobieltje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Duizend brugklassers uit Den Haag krijgen dit schooljaar een gratis smartphone van de overheid. De leerlingen komen uit gezinnen met minder geld en kunnen niet altijd zelf een telefoon betalen.

En zo'n smartphone is inmiddels bijna onmisbaar geworden. Niet alleen om vrienden en vriendinnen berichtjes te sturen, maar ook om bij te blijven op school. Lesroosters en huiswerk wordt vaak via apps of andere programma's uitgedeeld. Als je geen smartphone hebt, weet je dus soms niet waar je les hebt!

Smartphoneles

De overheid probeert daar iets aan te doen door de smartphones uit te delen. Ze geven de bruggers ook les over de smartphone. Bijvoorbeeld over dat je niet op de fiets mag appen.

Beperkt

De telefoons zijn ook niet helemaal vrij te gebruiken. SMS'en kan bijvoorbeeld niet. En bellen in het buitenland? Dat is ook geblokkeerd. Zo kunnen de kinderen niet per ongeluk een dure telefoonrekening thuis krijgen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Meer kinderen groeien op met weinig geld of Zo overleef je de eerste schoolweken.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het moet niet gekker worden

Ook geen WhatsApp????? Oeps Oeps Oeps Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps