kangoeroes australie branden

Duizenden kilo’s wortels voor kangoeroes bij bosbranden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Door de aanhoudende branden in Australië dreigen kangoeroes te verhongeren in Australië. Om dat te voorkomen zijn duizenden kilo’s wortels en zoete aardappelen uitgestrooid met helikopters. 

Het strooien van wortels en zoete aardappelen heet Operation Rock Wallaby en werd gedaan door de organisatie National Parks & Wildlife Service. De actie is vooral bedoeld voor de vele groepen kwaststaartrotskangoeroes die in de staat New South Wales wonen.

Milieuminister

'De kangoeroes slagen er meestal wel in om aan het vuur te ontsnappen, maar vinden dan amper nog voedsel omdat de bosbranden alles vernietigd hebben. En de kangoeroes hádden het al lastig door de aanhoudende droogte', zegt milieuminister van New South Wales, Matt Kean over de actie.

Nog meer gevaar

Volgens het Wereld Natuur Fonds hebben al zo’n 1,25 miljard dieren de bosbranden in Australië niet overleefd. De rotskangoeroes zijn al een bedreigde soort en lopen nu nog meer gevaar omdat hun leefomgeving door de brand verdwijnt.

Sinds afgelopen vrijdag mogen mensen weer naar Kangaroo Island reizen, dat aan de zuidkust van Australië ligt. Dit mocht eerder niet zodat de brandweer en hulpdiensten er ongestoord hun werk konden doen. Een derde van het eiland ging op in vlammen.

Extra vakantie

Australisch politicus Scott Morrison roept Australiërs op om geplande vakanties naar het eiland juist niet te annuleren. Met hun bezoek steunen ze namelijk de lokale economie. En dat heeft het eiland hard nodig. De voorspelling is dat de toestand op het eiland de komende dagen wel weer slechter wordt.

Anderen lazen ook: Janne en Merle bakken koekjes voor Australië

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps