edwin van der sar fietshelm

Duizenden kinderen krijgen gratis fietshelm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Als het aan de ANWB en de Edwin van der Sar Foundation ligt, heb jij nooit meer pijn aan je hoofd áls je van de fiets valt. De twee organisaties delen dertienduizend gratis fietshelmen uit aan schoolkinderen. Zo willen ze fietsen naar school veiliger maken.

De actie is een onderdeel van het project ‘Veilig fietsen naar school’. De fietshelmen worden tijdens verkeerslessen uitgedeeld aan kinderen tussen de zes en acht jaar op verschillende plekken in Nederland. Met deze actie hoopt Edwin van der Sar, die vroeger keeper was van Oranje en Ajax, dat een fietshelm dragen iets gewoons wordt. ‘Door de fietshelm een plek te geven in de verkeerslessen stimuleren we kinderen om hem te dragen’, schrijft hij op zijn website.

Meer fietsongelukken

Het is volgens het goede doel heel belangrijk dat er veiliger gefietst kan worden. Ieder jaar neemt het aantal fietsende slachtoffers in het verkeer namelijk toe. In 2017 waren er zelfs voor het eerst meer verkeersslachtoffers op de fiets dan in de auto. Ook heeft bijna een derde van de gevallen fietsers last van hoofd- of hersenletsel.

Anderen lazen ook: Fietshelm verplicht?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind een helm kinderachtig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps