Meme Success Kid

Duizenden meme-fans redden leven dankzij donaties

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Al 11 maanden na z’n geboorte werd Sammy, die inmiddels 10 jaar is, wereldberoemd. Hij is namelijk het gezicht van de meme ‘The Success Kid’. Uiteindelijk redde het zelfs het leven van zijn vader.

Sams ouders, Justin en Laney Griner, namen de 11 maanden oude baby tien jaar geleden mee naar het strand. Daar wilden ze een paar foto’s maken, maar bij één foto probeerde Sam zand te eten. Die foto werd uiteindelijk een hele bekende meme, zoals hieronder. Over de hele wereld werd - en wordt - de meme gebruikt.

Meme Success Kid Kidsweek

Negen jaar nadat Sam beroemd werd, kreeg zijn vader Justin een nierziekte. Helaas hadden ze geen geld voor medicijnen die vader Justin konden genezen. Als ze niks zouden doen, zou de vader van ‘The Success Kid’ komen te overlijden. Ze hadden dus geld nodig. Alleen wilden ze daar de bekendheid van hun zoon Sam niet voor gebruiken. ‘Ik wilde dat het om Justin ging. Niet om onze zoon’, vertelt Laney op een Engelse website.

100.000 dollar

Uiteindelijk besloot Laney toch de meme met hun zoon erbij te betrekken. ‘Als iedereen die ooit een meme heeft gemaakt van The Success Kid nou 1 dollar doneert, kunnen we het leven van zijn vader redden.’ Die oproep hielp: uiteindelijk doneerden zo’n 5000 meme-fans meer dan 100.000 dollar in totaal. Vader Justin is inmiddels bijna genezen en weer aan het werk. Allemaal dankzij die ene foto van zijn zoon!

Benieuwd hoe Sam er nu uitziet? Dat zie je hieronder!

Anderen lazen ook: Dansende moeder hit op internet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps