ANP

Duizenden parachutisten doen herdenkingssprong

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzondere actie dit weekend in Ede. Hier sprongen 1.200 parachutisten vanuit vliegtuigen naar beneden om Operatie Market Garden te herdenken. 

Precies 75 jaar geleden sprongen in Ede ook duizenden parachutisten naar beneden. Operatie Market Garden was bedoeld om Eindhoven, Nijmegen en Arnhem te bevrijden van de Duitsers. Het was de grootste luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog. 

Soldaten

Tijdens de herdenkingssprong waren ook mannen aanwezig die 75 jaar geleden als soldaat dezelfde sprong waagden. Een van hen was de 98-jarige Amerikaan Tom Rice (op de foto links): ‘Ik wil nog zoveel mogelijk sprongen maken als mogelijk, totdat ik 101 ben’, zei hij na de parachutesprong.

ANP

Tom Rice (98) sprong 75 jaar geleden ook naar beneden

ANP

Er kwamen veel mensen kijken. Het was zelfs zó druk dat er werd opgeroepen om niet meer te komen

anp

Ook Prinses Beatrix en de Britse kroonprins Charles waren aanwezig. Ze spraken met overlevenden van de operatie 75 jaar geleden én legden een krans bij de gedenkplaats

Anderen lazen ook: Bijzonder: vlogs uit de Tweede Wereldoorlog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.