Kunstwerk

Duur schilderij gemaakt door... computer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een schilderij waar een man uit de achttiende eeuw op staat, is op een veiling in New York verkocht voor ruim 375.000 euro. Dat gebeurt vaker, zou je denken? Toch is dit bijzonder, het kunstwerk is gemaakt door een computer.

Een Franse kunstenaar liet een speciaal computerprogramma 15.000 oude schilderijen bestuderen. Het programma 'leerde' zo welke kenmerken een goed schilderij heeft. Daardoor kon het zelf elf schilderijen maken. Dit schilderij, met de naam Edmond de Belamy, is uitgeprint door de kunstenaar.

Veel geld

Het kunstwerk werd geschat op een waarde van negenduizend euro, maar een anonieme bieder had er 375.000 euro voor over. Zes anderen wilden het werk ook graag hebben, maar boden te weinig.

Handtekening

Onderop een schilderij staat vaak een handtekening van de maker, maar dat werd in dit geval dus lastig. Daarom besloot de kunstenaar er de wiskundige formule min G max D Ex[log(D(x))]+Ez[log(1-D(G(z)))] onder te zetten.

Anderen lazen ook: Leraar gaat viral met bijzondere computerles.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt cool dat een robot een schilderij heeft gemaakt Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.