Foto: Sotheby's

Duurste sneakers ooit binnenkort verkocht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Ze zien er misschien afgetrapt uit, maar dit worden waarschijnlijk de duurste sneakers ooit. Een veilinghuis verwacht dat ze wel 1,2 miljoen dollar op kunnen leveren.

De schoenen zijn van het merk Nike. Ze zijn met de hand gemaakt door Bill Bowerman, een mede-oprichter van Nike. Ze worden binnenkort geveild door Sotheby's, een luxe veilinghuis. Zij verwachten dat de schoenen dus wel tot 1,2 miljoen dollar op kunnen leveren. Dat is omgerekend ruim 1 miljoen euro! 

Olympische schoenen

De veiling begint op 23 juli, de dag waarop de Olympische Spelen in Tokio beginnen. Dat is niet voor niks! De schoenen werden in de jaren '60 van de vorige eeuw ontworpen voor de Canadese sprinter Harry Jerome. Hij won tijdens de Spelen in 1964 in Tokio een bronzen medaille op de 100 meter. 

Hier zie je de peperdure schoenen. De tekst gaat verder onder post.

Verzameling

Het is niet de eerste keer dat sneakers voor zoveel geld worden verkocht. Verzamelaars hebben veel geld over voor bijzondere exemplaren. Vorig jaar werd een paar Nike Air Jordan's voor 615.000 dollar geveild. 

Anderen lazen ook: LEGO komt met schoenenbouwpakket.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook