Foto: ANP

Dylan Haegens onthult opbrengst Kinderpostzegels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar 8,2 miljoen euro opgehaald! Dat werd vandaag bekendgemaakt door youtuber Dylan Haegens op de Twisker School in Amsterdam.

'Een behoorlijk bedrag is er opgehaald. Daarmee kunnen heel veel kinderen geholpen worden', zegt Dylan Haegens. Een deel van het opgehaalde geld wordt besteed aan kinderen die in de daklozenopvang zitten. 'Maar het wordt echt gebruikt voor leuke dingen. Zoals nieuwe chillruimtes', vertelt hij.

Geheime minister

Afgelopen tijd konden kinderen een schoolreisje naar Duinrell winnen. Klassen maakten kans op de prijs door mee te spelen met het 'Zoek en Raad de Minister-spel'. Naast de opbrengst, maakte Dylan vandaag ook bekend wie de Geheime Minister van Postzegels is. Dat was youtuber Giel de Winter van StukTV.

Lagere opbrengst

Op de postzegels staan dit jaar hoofdpersonen uit kinderboeken. Met bijvoorbeeld Pietje Bell, Kruimeltje en Dik Trom. De opbrengst van de actie is ongeveer een miljoen lager dan in de afgelopen jaren. De directeur van Stichting Kinderpostzegels, Jeroen den Tex, denkt dat dit bijvoorbeeld komt door het herfstweer tijdens de actieweek.

Lees het hele interview met Dylan Haegens in de krant, verschijningsdatum 10 oktober 2019.

Anderen lazen ook: Met Kinderpostzegels naar Duinrell.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat leuk onze klas had de minister goed geraden. top opbrengst ook nog

ik vindt dat het goed is gegaan ik heb 30 mensen blij gemaakt met de shopper doe dat volgend jaar maar weer!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.