ANP

Earth Hour, wat is het en waarom doen we het?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Alle lampen uit, de televisie uit, en ja... ook de (spel)computer uit. Tijdens Earth Hour is het vanavond even donkerder dan normaal. Drie vragen en antwoorden over deze actie.

1. Wat is Earth Hour precies?

Het is een actie om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Het is een grote bedreiging voor de natuur, die daar al last van heeft. Zo smelt het ijs op de Noordpool en sterven koraalriffen af. Tijdens Earth Hour (of Het Uur der Aarde) doen we een uur lang alle lichten uit. Dit jaar voor de veertiende keer.

2. Wie doen er allemaal mee?

Zoals de naam al doet vermoeden, is Earth Hour niet alleen in Nederland. Overal ter wereld gaat een uur lang het licht uit. Niet alleen mensen thuis doen mee, ook een heleboel beroemde gebouwen staan een uur lang in het donker. De Eiffeltoren in Parijs, het Colosseum in Rome, maar ook bijvoorbeeld onze eigen Erasmusbrug (zie de foto bovenaan) in Rotterdam.

3. Helpt dat ene uur in het donker?

Nee, natuurlijk niet. Een uur per jaar in het donker is - helaas - niet de oplossing van het wereldwijde klimaatprobleem. Maar het zorgt er wel voor dat veel mensen even stilstaan bij de toekomst van de aarde.

Anderen lazen ook: Sandra over lampen uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.