Foto: Shutterstock

Ed Sheeran maakt nummer met Oekraïense band

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Britse zanger Ed Sheeran heeft een nummer gemaakt met de Oekraïense band Antytila. Ze hebben een nieuwe versie gemaakt van Sheeran's nummer 2Step. En dat was nog best een spannende klus.

Ed Sheeran en de band kennen elkaar al een tijdje. Eerder dit jaar wilde de band via een livestream optreden tijdens een concert in Groot-Brittannië, dat georganiseerd werd om geld op te halen voor de slachtoffers van de oorlog. Maar dat mocht niet van de organisatie. Ed Sheeren vond dat zó jammer, dat hij een voorstel stuurde om samen een nummer te maken.

In militaire dienst

Maar de vijf mannen van de rockband konden niet naar Groot-Brittannië komen. Zij zaten namelijk al in militaire dienst. Dat vertelt één van de bandleden aan de Britse nieuwszender BBC. Sinds het uitbreken van de oorlog met Rusland mogen mannen tussen 18 en 60 jaar het land niet verlaten, zodat ze kunnen helpen als dat nodig is. De zanger werkt bijvoorbeeld als medisch assistent.

De straat op

De mannen mochten een nieuw couplet schrijven voor het nummer, in het Oekraïens. De zanger zingt daarin over zijn leven in de oorlog en hoe dat is voor zijn kinderen. Ook in de clip zie je kinderen, die laten zien hoe de oorlog is. De mannen zijn zelf ook te zien in de clip. Die beelden filmden ze deels zelf. Dat deden ze bijvoorbeeld in de stad Charkov, waar flink is gevochten. 'We zijn gewoon midden op de weg gestopt en elkaar gaan filmen', vertelt de zanger.

Blij en dankbaar

De video is in een paar dagen al ruim 1,6 miljoen keer bekeken. De opbrengsten van het liedje gaan naar de slachtoffers van de oorlog. Daar is de band heel blij mee, vertelt de zanger. 'Ik ben heel blij en dankbaar dat een beroemde zanger Oekraïeners steunt.'

Het nummer kun je hieronder beluisteren.

 

Anderen lazen ook: Ed Sheeran wint muziekprijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook