Achtbaan

Een dagje pretpark wordt steeds duurder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Wil je naar een pretpark of dierentuin? Dan moeten je ouders (of jijzelf) meer geld betalen. Een dagje uit wordt namelijk steeds duurder. 

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De entreeprijs voor musea en dierentuinen is de afgelopen jaren het meest gestegen. Maar ook de prijzen voor sportevenementen, pretparken, bioscoopkaartjes en concerttickets zijn omhoog gegaan.

Eten en drinken

Niet alleen de entree voor een dagje uit zelf is duurder geworden. Mensen betalen ook meer voor het eten en drinken in parken en de parkeerkosten. En daarnaast kost de benzine die je nodig hebt om naar je bestemming te rijden én het openbaar vervoer ook steeds meer geld.

Meer dan ooit

Gelukkig is er ook goed nieuws! Want ondanks de hogere prijzen, gaan Nederlanders nog steeds graag leuke dingen doen. Sinds 2010 gaan we zelfs elk jaar meer dagjes uit dan het jaar daarvoor.

Ga jij deze zomer nog een dagje weg?

Anderen lazen ook: 9 populairste pretparken in Nederland. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook