Beeld: Dreamstime

Een gezellig muziekje tijdens je operatie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

In een Amsterdams ziekenhuis mogen patiënten tijdens hun operatie naar een film kijken of muziek luisteren. De dokters onderzoeken of mensen zo minder zenuwachtig zijn als ze geopereerd worden. 

Geopereerd worden is natuurlijk best spannend. Helemaal als je niet helemaal verdoofd wordt, maar van alles meekrijgt in de operatiezaal. Artsen van het AMC laten sommige patiënten daarom naar muziek luisteren, of een film kijken met een videobril. Dat moet de zieke een beetje afleiden.

Luxebehandeling
De eerste patiënt heeft het inmiddels geprobeerd. Terwijl ze aan haar enkel werd geopereerd, mocht ze naar een natuurfilm kijken. Dat vond ze heel luxe, vertelde ze achteraf.

De dokters hopen dat minder zenuwachtige mensen ook minder pijn hebben tijdens de ingreep. En misschien helpt het om snel te herstellen van de operatie. Zou het jou minder nerveus maken?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps