Rue Crémieux

Een Instafamous straat, nee dankje!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een straat vol met selfie-makende toeristen. Niet echt rustgevend als je lekker aan het ontbijten bent. De bewoners van deze Parijse straat zijn er helemaal klaar mee.

De Rue Crémieux in Parijs was vroeger een heel normaal straatje, maar ongeveer twintig jaar geleden besloten de bewoners dat het tijd werd voor een nieuw kleurtje. Ieder huis kreeg een eigen gezellige tint: roze, geel, blauw of groen. Een prachtplaatje dat sinds een aantal jaren natuurlijk ook heel veel toeristen trekt. Iedereen wil namelijk die perfecte selfie maken in deze kleurrijke straat.

Helaas zijn de bewoners er minder blij mee. 'Ik kan niet meer in mijn tuin eten omdat er de hele dag fotosessies voor mijn deur worden gehouden', vertelt een van hen tegen de Franse media. Ze willen dan ook een poort, zodat ze de toeristen ook af en toe buiten kunnen houden.

Koekje van eigen deeg

Een van de bewoners bedacht wel iets heel aparts om wraak te nemen. Hij maakte een eigen Instagram-account met daarop foto’s van allerlei toeristen die in de meest ongemakkelijke poses de perfecte Insta-pic proberen te maken. Van een kerstman tot een vrouw liggend op een auto. Het komt allemaal voorbij in de Rue Crémieux!

Anderen lazen ook: Ryan (13) ineens wereldberoemd na selfie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps