AFP

Een operaconcert voor een zaal vol... kamerplanten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het duurde even, maar na maanden werd er éindelijk weer een concert gegeven in het operahuis van Barcelona. Niet zomaar eentje. Het publiek bestond uit kamerplanten!

In de zaal van het operahuis waren in totaal 2292 kamerplanten neergezet. Op het podium speelde een strijkkwartet het nummer Crisantemi, oftewel chrysanten in het Italiaans. Dit stuk is geschreven door de Italiaanse componist Giacomo Puccini.

Bekijk hier de beelden:

Livestream

De kamerplanten waren niet het enige publiek. Via een livestream konden mensen thuis meekijken. De organisatie wil met het bijzondere optreden aandacht vragen voor kunst en natuur. 

Spaanse lockdown

Afgelopen maandag gingen de grenzen in Spanje na maanden weer open. Tijdens de coronacrisis was het land in een lockdown met strenge regels. Zo mocht bijna niemand de deur uit, alleen om boodschappen te halen of met de hond te wandelen. Ook kinderen mochten niet buitenspelen.

Na het optreden zijn de planten gedoneerd aan mensen die in de zorg werken.

Anderen lazen ook: Coronavirus zorgt ook voor goed nieuws

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk nieuws bericht

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.