Handtas

Een regenjas voor een tas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Stel, je hebt net een mooie nieuwe tas. Het regent één keer en hij is helemaal doorweekt. Met het weer van afgelopen zomer is dit niet zo moeilijk voor te stellen. Anja Fijma was dit beu. De oplossing: een tasregenjas. 

Acht jaar geleden kwam Fijma al op dit idee. Tegen nieuwssite Metro vertelt ze: ‘Als ik mijn mooie suède tas mee naar buiten zou nemen en het regent, is die tas naar de knoppen. Wat nou als ik er iets overheen doe, waarbij je wel de tas kunt zien, maar hem toch beschermt.’ Fijma begon eerst zelf te knutselen met een stuk grondzeil en geel wol. Dit beviel niet echt, dus vroeg ze hulp aan een atelier. Na een poos had ze drie mooie miniregenjassen en … droge tassen.

Vogue

Wanneer Fijma de tasjassen op straat droeg, kreeg ze zoveel opmerkingen dat ze uiteindelijk besloot ze te verkopen. Inmiddels heeft ze een goed lopend bedrijf en heeft ze ontslag genomen bij haar oude werk. En haar werk is ook opgepikt in de modewereld. Fijma’s merk BIRD heeft al in beroemde bladen gestaan als Vogue en Holland Herald.

Duur

Wel zijn de tashoezen nog een beetje duur. Om een kleine tas droog te houden betaal je al gauw € 139,90. ‘Maar’, vertelt Fijma aan Metro, ‘Als je kwaliteit wil neerzetten, kost dat nou eenmaal veel tijd en geld.

Anderen lazen ook: Doodnormaal zomerweer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook