Een uitje snijden kan straks zonder tranen

Een ui snijden zonder tranen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Een ui snijden gaat vaak gepaard met dikke tranen. Bij het snipperen van een nieuw ontwikkelde ui, heb je geen zakdoek meer nodig.

Heb jij wel eens een ui gesneden? Of in de buurt gestaan van iemand die dat deed? Dan weet je hoe dat kan prikken in je ogen. Of er toe kan leiden dat de tranen uit je ogen lopen. Soms zetten mensen zelfs een duikbril op, of houden ze een theelepel in hun mond, omdat dat zou helpen tegen het tranen.

Uienrassen

Maar er is goed nieuws: de ‘sunion’ komt er aan. Dat is een ui die zoeter, knapperiger en kleiner is dan een gewone uit. En die niet dat ene stofje verspreidt waardoor de tranen in je ogen springen. De nieuwe ui is een natuurlijk product, ontstaan door het kruisen van verschillende uienrassen.

Traanloos

Makkelijk was het niet om zo’n traanloze ui te kweken. De onderzoekers zijn er maar liefst dertig jaar mee bezig geweest. Vanaf maart is de ‘sunion’ in Amerika te koop. Of de nieuwe uiensoort ook bij Nederlandse winkels in de schappen komt, is nog niet bekend.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Een kijkje in een ui.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook