ANP

Een uniek weerrecord: 7 dagen hitte in De Bilt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is al een week bloedheet in Nederland. En dat is heel bijzonder! Bij het officiële meetstation in De Bilt is vandaag zelfs een uniek weerrecord gebroken. Op deze plek is het nog nooit zeven dagen op rij zó warm geweest.

Het oude record in De Bilt stond op zes dagen hitte boven de 30 graden. Dat gebeurde in het jaar 1941 en in 1975. In datzelfde jaar was het in Maastricht zelfs vijftien dagen achter elkaar tropisch warm. Dat gaat dit jaar waarschijnlijk niet gebeuren. Aan het einde van de week wordt het namelijk iets koeler in Nederland.

Record

Het record van vandaag blijft niet lang bestaan. Morgen wordt het namelijk alweer verbroken! Er is dan weer een warme dag met weer boven de 30 graden voorspeld in De Bilt. 

Waarom is de temperatuur in De Bilt zo belangrijk?

In De Bilt, dichtbij de stad Utrecht, staat het officiële meetstation van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Het weer dat hier wordt gemeten geldt als maatstaf voor heel Nederland. Het weerstation staat in het midden van het land, waardoor ze hier de gemiddelde temperatuur kunnen meten.

Anderen lazen ook: Wat is een hittegolf? Kalil (11) legt het je uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook