Bever

Eerste babybever in 400 jaar in Brits natuurpark

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Boomstambeschuit met muisjes voor een beverfamilie in natuurpark Exmoor in Engeland! De boswachter dacht al dat het beverstelletje een baby had, maar nu is het jong op camera gezien. Het is zeker 400 jaar geleden dat dit gebeurde!

Vroeger krioelde het in Engeland van de bevers, maar vanaf de 16de eeuw worden ze met uitsterven bedreigd. Er werd vooral op de grote knaagdieren gejaagd om hun vacht en vlees. In natuurpark Exmoor was er zelfs al vierhonderd jaar gaan babybever meer geboren! Daar wilde de boswachter verandering in brengen. Begin vorig jaar werden er een mannetjes- en een vrouwtjesbever in het park gezet. Dat moederbever zwanger was, werd vrij snel duidelijk toen het mannetje een paar maanden geleden meer hout rondom het hol begon te leggen. Het vrouwtje werd voorzichtiger en kwam het hol niet meer uit. Dankzij deze twee trotse ouders is er nu dus een derde bever.

Beestenboel
En dat is niet alleen goed nieuws voor de bevers, maar ook voor de rest van het park! Door de dammen die de dieren bouwen en de bomen die ze omkappen krijgt het bos meer licht. Hierdoor is er meer ruimte voor planten en andere dieren. Naast de beverfamilie woont er nu waarschijnlijk ook een otterstelletje. En door het dode hout van omgekapte bomen leven er steeds meer vleermuizen, uilen en spechten in het natuurgebied. Het wordt er dus een gezellige beestenboel!

Anderen lazen ook: Uitgestorven reuzenschildpad leeft toch nog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook