storm, code oranje

Eerste herfststorm van dit jaar is een feit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Je hebt het vanmorgen vast gemerkt toen je naar school ging: het stormt! En flink ook. In sommige delen van ons land werd windkracht tien gemeten. Dan spreek je officieel van een herfststorm.

Vanmorgen deelde het KNMI al wat waarschuwingen uit. Vooral de windstoten zijn gevaarlijk. In de provincies aan de kust geldt code oranje. Dat betekent dat mensen hier veel last kunnen krijgen van schade, zoals omgewaaide bomen op de weg. In de andere provincies is er sprake van code geel. Mensen moeten hier vooral beter opletten als ze buiten zijn.

Maatregelen

In het hele land zijn er voor de zekerheid maatregelen genomen tegen de storm. Zo rijden er een stuk minder treinen en sluit Schiphol een paar landingsbanen. Mensen die met een caravan of aanhanger rijden, wordt afgeraden om de snelweg op te gaan. Want met één flinke windstoot kunnen die zo omgeblazen worden.

Afnemen

De storm duurt gelukkig niet heel lang. In de loop van de middag neemt het in het grootste deel van het land al af. Aan de kust zal het tot in de avond flink blijven waaien.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ooit in een zandstorm gereden? Of Dominique (12) uit Houston vertelt over storm en regen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps