Beeld Ecomare

Eerste huiler van het jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Arme Skyp. De jonge zeehond lag in zijn uppie vlak langs een fietspad op Texel. Zijn moeder was nergens te bekennen en dus werd hij afgelopen weekend naar de zeehondenopvang gebracht. Skyp is de eerste ‘huiler’ van dit seizoen. 

Huilers zijn zeehondenbaby’s die hun moeder zijn kwijtgeraakt omdat ze nog niet zo goed kunnen zwemmen of door de harde wind zijn afgedreven. Ze heten zo omdat ze soms een klagerig geluid maken dat precies op huilen lijkt.

Lange witte haren

Moederloze Skyp is waarschijnlijk nog maar net geboren want hij weegt maar 6,7 kilo. Hij heeft ook nog lange witte haren, en alleen heel jonge zeehonden hebben dat. Hij wordt nu goed verzorgd in het zeehondencentrum. Hij ligt lekker onder een warmtelamp en gaat pas weer de zee in als hij flink is aangesterkt.

Beeld ecomare

Anderen lazen ook: Albino-zeehond ontdekt op Texel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wie heeft dit blad bedacht en leuke moppen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.