Eerste Hulp bij surprise-stress, Sinterklaas

Eerste hulp bij surprise-stress

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Cadeautjes in je schoen, een pakje op 5 december: Sint regelt het allemaal. Nu alleen die surpise voor school of thuis nog. Daarvoor moet je toch echt zelf aan de bak. Twee linkerhanden? Geen nood. Met deze tips voor supersnelle en megamakkelijke su(pe)rprises komt het goed!

Idee 1: Met een doos zijn je keuzes eindeloos

De meeste surprises beginnen met een lege doos. Er slingert vast eentje thuis rond. Gevonden? Hoera, want nu kan het al bijna niet meer misgaan. Cadeautje ín de doos met heel veel gescheurde papiertjes of ander vulsel en fantaseren maar. Met wat gekleurd papier, stiften en plakband tover je de doos zo om in een sportveld (met minidoeltjes van rietjes), een slagroomtaart (met kaarsjes en toefjes scheerschuim) of een tv (met daarop een plaatje van iemands favoriete programma).

via GIPHY

TIP: Graai in een haai
Ook leuk: een haai! Beplak de doos met blauw papier, knutsel een rugvin bovenop en borstvinnen aan de zijkant. Knip een groot gat in de voorkant van de doos en plak daar bloederige tanden overheen. Om het cadeautje te kunnen pakken moet je dus je hand in de haaienbek steken! Brrrr...

Idee 2: Zoeken in alle hoeken

Zet een speurtocht uit! De eerste aanwijzing geef je cadeau in een envelop die je inpakt als een cadeautje. Met daarin bijvoorbeeld de tekst: ‘Gefopt! In deze envelop zit je cadeautje niet verstopt! Maar kijk eens in de gele kast, wellicht dat het daar wel past!’ In de gele kast (of opwat voor plek dan ook) leg je dan een volgend briefje met de volgende aanwijzing. Hoe lang ga jij door met je spoor?

Idee 3: Ik plaag je met nóg een laagje!

Echt helemaal geen tijd en inspiratie, maar wel héél véél pakpapier in huis? Verstop je cadeautje dan in héél véél laagjes papier. Of heb je dozen van verschillende formaten? Stop je cadeautje dan in het kleinste doosje en die steeds weer in een grotere en een grotere.

via GIPHY

Surprise klaar en voel je je een hele Piet?
Ho, ho, ho, vergeet je nu je gedicht niet?
Kijk hier voor hulp!

In de papieren Kidsweek van donderdag 1 december al onze zeven surprisetips. Heb je nog geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hahahaha VonoxNL ;D

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps