tips vloeken

Eerste hulp bij vrolijk vloeken, 3 tips

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De Bond tegen vloeken vecht al meer dan honderd jaar tegen lelijke en beledigende woorden. De organisatie heeft nu een brief geschreven aan omroep AVROTROS: ze vinden sommige woorden in de televisieserie De Luizenmoeder maar niks.

De omroep heeft gereageerd op de brief en laat weten dat de afleveringen van het tweede seizoen al zijn opgenomen. Daar kan dus niets meer aan worden veranderd. Verder laat de omroep weten dat ze denkt dat de Bond tegen vloeken er anders naar kijkt als ze alle afleveringen hebben gezien.

Vrolijk vloeken

Het is natuurlijk beter om zo min mogelijk lelijke of beledigende woorden te gebruiken. Maar... als je dan toch een keertje vloekt, hoe doe je dat dan? Met deze drie tips vloek jij voortaan vrolijk:

 1. Onschuldig

Kies een onschuldig woord, zoals bakfiets, gehaktbal of champignons. En zet er dan iets voor, zoals driedubbelovergehaalde (bakfiets), jij verdraaide (gehaktbal) of krijg de (champignons)! Daarnaast werkt vloeken met eten altijd. En dat ligt ook nog eens lekker in de mond. Wat dacht je van gekke pannenkoek, zak patat of slappe knakworst? 

2. Kort maar krachtig

Stoot je je teen of schrik je je wild? Gooi er dan iets korts, maar krachtigs uit zoals oeps, aiks of nou zeg!

3. Ouderwets is nieuwerwets

Vraag je opa of oma naar ouderwetse moppertaal. Dat levert prachtige termen op zoals sakkerloot, schobbejak, oelewapper en druiloor.

Anderen lazen ook: Schelden met homo of gay is niet oké.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hallo

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps