Ambulances Thailand

Eerste jongens gered uit Thaise grot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Goed nieuws! Vier van de dertien jongens die met hun voetbalcoach vastzitten in een grot in Thailand, zijn vandaag gered.

Een journalist van de NOS in Thailand vertelde dat het plan was om de sterkste jongens als eerste naar buiten te brengen.

Duikers

Tijdens de zware tocht werden de jongens begeleid door dertien duikers. Het eerste deel was het moeilijkste, want daarvoor moesten ze duiken in het water dat in de grot staat.

Smal

Elke jongen droeg een duikmasker en werd met touwen vastgemaakt aan twee reddingsduikers. Ze moesten door hele smalle spelonken zwemmen, zo smal dat je er eigenlijk alleen in je eentje doorheen kunt. Het laatste en droge deel naar de uitgang, zijn ze volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN gedragen door de duikers.

Helikopter

Twee jongens zijn daarna meteen met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens artsen waren enkele jongens tijdens hun verblijf in de grot erg verzwakt.

Regen

Reddingswerkers gaan vannacht, als het weer dag is in Thailand, opnieuw de grot in voor de achtergebleven negen jongens. Het wordt nog spannend, want voor de komende dagen worden hevige regenbuien verwacht. Als het water in de grot stijgt, moet de reddingsoperatie tijdelijk stoppen.

Lees hier hoe de jongens in grot terecht kwamen

Anderen lazen ook: Video: Thaise grotjongens maken het goed.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waar blijven de ander twee kinderen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.