ANP

Eerste Nederlandse schelpenteldag komt eraan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Zin in een dagje strand? Op zaterdag 19 maart wordt de eerste Nederlandse schelpenteldag gehouden. Tel jij mee?  

Al vijf jaar lang organiseert het Vlaams Instituut voor de Zee in België een schelpenteldag. En dit jaar werken ze voor het eerst samen met Nederland. Samen willen ze weten welke schelpen in Nederland en België voorkomen.

Trek je waterdichte laarzen aan

Iedereen mag meetellen. Bij museum Naturalis in Leiden kun je een dagprogramma ophalen en daarna naar het strand gaan. Trek dan wel je waterdichte laarzen aan. Vanaf de vloedlijn mag je namelijk honderd schelpen verzamelen. Strandliefhebbers en wetenschappers helpen je vervolgens om uit te zoeken om welke schelpen het gaat. Uiteindelijk vergelijken de onderzoekers de verzamelde gegevens met die van de tellers op de Belgische stranden. 

Jaarlijkse traditie?

Je kunt de schelpenexperts vinden op 19 maart bij een aantal verschillende Zuid-Hollandse stranden. Als het evenement bevalt, hopen de organisatoren dat het een jaarlijks terugkerende traditie wordt. 

Op www.naturalis.nl/schelpenteldag vind je meer informatie.

Anderen lazen ook: Schelpen zijn net juwelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook