Katoenplantje_maan

Eerste plantje op de maan overleeft de vrieskou niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Helaas! Het plantje dat aan boord van een Chinees ruimtevaartschip op de maan groeide, heeft het niet gered. Waarschijnlijk kon het niet tegen de extreme kou op de maan. Op de foto zie je links nog een paar druppels en wat groen.

Het Chinese ruimtevaarschip Chang’e-4 bracht in december vorig jaar katoenzaden naar de maan. Eerder deze week ontkiemden ze. Op de foto's die Chinese media rondstuurden, waren kleine groene stengels te zien.

Groot nieuws

Dat was groot nieuws, want het was de eerste plant die op de maan groeide. Wetenschappers dachten ook dat het betekende dat astronauten in de toekomst hun eigen voedsel zouden kunnen kweken in de ruimte. Ze kunnen daar dan langer blijven, zonder dat ze terug hoeven naar de aarde om eten te halen.

IJskoud

Jammer genoeg kan het plantje niet tegen de ijskoude maannacht, waarin het wel 170 graden celcius onder nul kan worden. Aan boord van de maanlander zijn ook aardappelzaden, gist en eitjes van fruitvliegen, maar die zijn nog niet uitgekomen.

Anderen lazen ook: Op de maan groeit voor het eerst een plantje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.