Links Koch en rechts McClain  Beeld NASA

Eerste ruimtewandeling met alleen vrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Volgende week gebeurt er iets bijzonders in de ruimte. Twee astronautes gaan vanuit het internationaal ruimtestation ISS samen een wandeling maken. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat twee vrouwen dit doen.

De historische gebeurtenis wordt uitgevoerd door de Amerikaanse Anne McClain en Christina Koch. Het duo gaat op vrijdag 29 maart zeven uur lang door de ruimte stappen. Alhoewel, zweven is in dit geval natuurlijk een beter woord. 

Druk
​De twee zullen het waarschijnlijk druk krijgen. Meestal moeten er tijdens zo'n ruimtewandeling wat dingen aan het ISS gerepareerd worden. En als er tijd over is voeren de atronauten vaak ook nog wetenschappelijke testen uit. 
Facciol  Foto CSA​Nog een vrouw
​Ook de begeleiding vanaf de aarde is in handen van een vrouw. De Canadese Kirsten Facciol (foto hierboven) coördineert de wandeling vanuit het controlecentrum in het Amerikaanse Houston. De allereerste all female ruimtewandelcrew aller tijden!

Anderen lazen ook: Getest: museum Space Expo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool want dan hoop ik dat er ook nieuwe dingen worden ondekt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.