walvissen rusland bevrijding

Eerste Russische walvissen vrijgelaten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Bijna honderd orka's en witte dolfinen die in Rusland gevangen zitten in kooien, worden vrijgelaten. De beesten werden gevangen door vissers, die ze wilden doorverkopen aan Chinese pretparken.

De honderd dieren, die onder de walvisachtigen vallen, leven al een tijdje in verschrikkelijk slechte omstandigheden in de Russische havenstad Nachodka. Het water is ontzettend koud en de kooien zijn veel te klein. Het leverde heel wat boze gezichten op, waaronder van milieuorganisatie Greenpeace. De Russische overheid heeft nu besloten om de dieren vrij te laten. Het gaat om tien orka’s en 87 witte dolfijnen.

Niet iedereen tegelijk

Het gaat nog een tijdje duren voordat alle beesten weer vrij zijn. Ze verkeren namelijk in slechte staat. De walvissen worden daarom nu één voor één opgeknapt en klaargemaakt voor de grote oceaan. In totaal gaat het vier maanden duren voordat ze allemaal weer vrij rond kunnen zwemmen.

Gevolgen

De vissers die de walvissen gevangen hadden, kunnen een straf verwachten. Ze hebben de regels voor vissers overtreden. Dat laat de Russische veiligheidsdienst weten.

Anderen lazen ook: Russische walvissen worden eindelijk vrijgelaten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps