nieuwe stint

Eerste test voor nieuwe stint

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het is een spannende week voor de maker van de nieuwe stint. Die wordt deze week namelijk gekeurd door de RDW, de organisatie die in Nederland de registratie van gemotoriseerde voertuigen verzorgt. Het gaat om een voor-keuring, zodat de maker weet of-ie op de goede weg is.

Na deze eerste keuring is de maker van de kar er nog niet. Dan is er nog een officiële keuring nodig om te kijken of de nieuwe elektrische bolderkar weer de weg op mag.

Nieuwe keuringen

De maker van de stint, fabrikant Edwin Renzen, laat weten al weken klaar te zijn om duizenden nieuwe stints te bouwen. Aan RTV Utrecht vertelt hij: 'Maar we zijn afhankelijk van de goedkeuring van de RDW.' Als de eerste keuring goed verloopt, kunnen de volgende keuringen aangevraagd worden.

Twijfels

De stint werd vorig najaar van de weg gehaald na een ongeluk in Oss. Vier kinderen kwamen daarbij om het leven. Door dit ongeluk ontstonden twijfels over de veiligheid van de elektrische kar. Het is nog steeds niet duidelijk of het ongeluk in Oss kwam door een fout aan de stint, dat wordt nog onderzocht.

De nieuwe versie van de stint krijgt onder meer andere gordels en een noodstop. Per kar kosten de aanpassingen zo'n drieduizend euro en dat moeten kinderdagverblijven zelf betalen.

Anderen lazen ook: Stints niet meer op de weg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps