Foto: SIPA USA

Eerste Wikipedia-pagina verkocht voor 750.000 dollar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een groot huis, een dure auto, je kunt van alles kopen met 750.000 dollar. Tijdens een veiling kocht iemand er de allereerste Wikipedia-pagina mee!

Woensdag werd de pagina verkocht door veilinghuis Christie's voor 750.000 dollar, dat is omgerekend zo'n 664.000 euro. Staat er dan heel veel belangrijke informatie op die pagina? Nee, de Amerikaanse ondernemer Jimmy Wales schreef er in 2001: 'Hallo wereld'. 

NFT

Maar hoe koop je een internet-pagina? De online site werd verkocht als afbeelding. Het wordt ook wel een NFT genoemd. NFT staat voor non-fungible token: een niet-vervangbaar teken. Het is iets wat je digitaal kunt verzamelen. Kidsweek legde eerder uit wat het precies is.

Bijzondere computer

Naast de eerste pagina werd ook de computer waarop Wikipedia is geprogrammeerd verkocht. Voor de Strawberry iMac werd 187.500 dollar, omgerekend 166.000 euro, betaald. 

Anderen lazen ook: Wat is NFT?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook