eerste zeehondenpup van het seizoen opgevangen

Eerste zeehondenpup in Pieterburen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Houd afstand als je een zeehondenpup ziet zonder moeder, is de belangrijke boodschap van Zeehondencentrum Pieterburen. Toch ging het dit weekend weer mis.

Wat een zielig zeehondje, denken veel mensen als ze een huiler zien. Maar dat valt vaak reuze mee, zegt Zeehondencentrum Pieterburen. Mensen die een zeehondje willen helpen, maken het meestal juist erger.

Zeehond Willie

Dit weekend werd de eerste zeehondenpup van dit jaar bij Pieterburen binnengebracht. Waarschijnlijk is het zeehondje opgepakt door mensen en verplaatst. Dit zorgt voor heel veel stress bij de pup en ook voor de moeder die haar kleintje niet meer terug kan vinden. Het zeehondje was door het hele avontuur uitgeput geraakt en moest daarom opgevangen worden. Omdat Basisschool De Wilster haar heeft geadopteerd, kreeg ze de naam Willie.eerste zeehondenpup van het seizoen opgevangen Maar een dag later meldde het Zeehondencentrum via Facebook dat Willie het helaas niet gered heeft. Ze was nog maar heel klein en waarschijnlijk is de stress haar teveel geworden.

Geen melk

Om te voorkomen dat dit vaker gebeurt, is het dus heel belangrijk om afstand te houden als je een zeehondenpup ziet zonder moeder. Het dier lijkt misschien in nood, maar vaak krijgt het al geen melk meer en moet het zich gewoon zelf zien te redden.

Visje halen

Ook kan het zijn dat de moeder maar eventjes weg is om een visje te vangen. Als ze dan terugkomt en allemaal mensen om haar pup ziet staan, zwemt ze juist weg. Zeehondencentrum Pieterburen maakte daarom dit filmpje en de volgende tips:

Zo help je een huiler:

- Houd afstand
- Houd honden aan de lijn
- Twijfel je of de pup in nood is? Bel dan met Pieterburen: 0595 - 526 526

Anderen lazen ook: Zeldzame Finse zeehonden gered.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik snap niet zo goed wat ze nou willen duidelijk maken met wat je wel of niet moet doen als je zeehonden-uw in zijn eentje ziet??? Vraagtzichaf Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.